Byggeriet

Billederne herunder er fra sidste nye skud på hus-stammen - et stort gråt skrummel som man skal være to om at flytte!

Projektet er startet her i februar i år (2009) og det er planen at tage billeder undervejs efterhånden som byggeriet skrider frem (og det kan ikke gå hurtigt nok).

Første trin er naturligvis at få hele huset samlet så man kan se det "rigtigt". Det er også en nødvendighed for at komme videre med næste trin, hvor indretning af rum og tapet vælges.

Herefter skal det hele skilles ad igen - det gør det meget nemmere at tapetsere og male (hvis man da overhovedet KAN male huset når det er samlet)?

Rummene blev fordelt og alle væggene tapetseret. Forhåbentligt stemmer alt når huset samles igen - men alle vægge er streget ind med blyant og rumnavne noteret inden huset blev skilt ad, så det skulle passe.

Til opklæbning af tapet bruger jeg en limstift (Strong fra Panduor). Har prøvet med specielt tapetklister til dukkehuse - men det kan jeg ikke få til at fungere. Det andet er væsentligt nemmere at have med at gøre.

Gulvene er også klar. De to øverste trapperhuller blev lukket med en plade og spartlet ud. Syntes at trapperne op tog for meget (gulv-)plads.

Kælderetagen er klar. Her skal nok være købmand/blandet landhandel og bager i det to meget store rum. Denne gang vil jeg lave kagerne selv!

Efter lægning af gulv og tapetsering skal huset samles endnu en gang - men denne gang ved jeg hvordan det skal samles.

Huset er nu færdigtapetseret og samlet igen. Alt passer - ingen fadæser. Vinduerne (glasset) er nu også monteret.

Købte underetager til de to andre huse på messen i Farum.

Nu skal de så bare males, ha' nye vinduer osv.

Underetagerne til det gule og det blå hus er tapetseret.

Nye vinduer og døre monteret.