Samling af pool

Så er pool-elementer ankommet sammen med pool-firmaet. Pool'en er en Fort Wayne - Pacific Pool, opbygget af fiberarmerede paneler. Denne opbygning betyder at man kan få pool'en i "næsten" den facon man kan ønske sig - men vi valgte dog at satse må en almindelig gennemsnitsstørrelse og facon på 4 x 8 m. Som det måske kan anes på billederne, har vi valgt at have bløde - afrundede - hjørner. Noget vi fik at vide ikke kunne lade sig gøre med en beton-pool.

Panelerne - der udgør væggene i pool'en - stilles op og samles derefter ved hjælp af nogle specielle beslag. I den ene ende har vi valgt en udvendig trappe og denne passer fint ind med panelerne.

 De sorte stolper monteres vinkelret på ydersiden af elementerne som støtte.

Pool'en har nu taget form og vi har nu et bedre indtryk af størrelsen set i forhold til resten af haven. Bunden - der tidligere var glattet nydeligt - ligner nu en rodet sandkasse og der skal arbejdes lidt for at få den pæn igen. 

På billederne nedenfor ses hvorledes panelerne er klipset sammen både indbyrdes og med de sorte støtte-stolper. Det hele stabiliseres yderligere via nogle vinkelformede spyd der er banket ned i underlaget.

Efter at skroget er monteret, støbes med beton rundt om hele pool'en til yderligere stabilisering. Undervejs røg der vist også et par gamle fliser med - men det hele fylder jo.

Pool'en er nu klar til bund og liner. Der er nu ca. 1½ uge siden gravearbejdet startede, så det går rimeligt hurtigt - og solen skinner så måske kan vi stadig nå en efterårsdukkert?

Næste side