Vand på gulvet

Da pumpe og sandfilter er placeret i et skur med trægulv har jeg indset, at jeg bliver nødt til at have et "nødstop" i tilfælde af vand på gulvet. I forbindelse med sæsonstart har jeg set hvad der kan ske hvis en union er bare en lille smule utæt (spændt nok til at være tæt ved filterdrift men ikke da solfangeren koblede til), så en egentlig lækage vil være temmelig ubehagelig.

Jeg har derfor fundet frem til dimsen på billedet, der egentlig er beregnet til at detektere regn i forbindelse med en markisestyring, dvs. den skal normalt placeres med følersiden opad.

På fronten er anbragt to lysdioder: Een til at vise "power ok" og een til "vand detekteret", dvs. man kan se om den er sluttet til. Det bedste - sikkerhedsmæssigt - havde naturligvis været hvis udgangen var aktiv når føleren var tør - men man kan jo ikke få alting.

Selve føleren har jeg blot lagt på gulvet med følersiden nedad. Mellem føler og PLC har jeg desværre været nødt til at indsætte en spændingsregulator, idet alt andet bruger 24V og føleren kun er beregnet til 12V - men det var til at overse.

I tilfælde at vand stoppes pumpen straks og al automatik kobles fra, dvs. man er nødt til manuelt at gribe ind for at få pumpen igang igen.

Jeg håber naturligvis at jeg aldrig får brug for den. På billedet er gulvet let fugtigt men ikke så meget at føleren melder vand.

Og sådan går det jo aldrig. Her til aften (31/10-2008) var der en mindre utæthed mellem seksvejsventil og filter, hvilket resulterede i en tynd stråle efter at pumpen startede kl. 18.00. Heldigvis fungerede vandføleren og pumpen stoppede kl. 18.11 dvs. efter ca. 10 minutters drift. Ikke den store utæthed måske, men noget vand var det jo nok blevet til alligevel. Billedet her er taget en times tid efter, så en del er vandet er i mellemtiden trængt ned men føleren melder stadig vand.